Menu

Storkapitalister bag lysegrønne skole-missioner

Storkapitalister bag lysegrønne skole-missioner

Der er i tiden et ønske om at gøre hverdagen mere humanistisk for os alle. Men som altid skal man være på vagt og se bag facaden.

 

På overfladen virker det som en fantatisk ide at nogen vil hjælpe os alle med at skabe en endnu bedre læringssti for vores børn.

Men stop nu - vi lever ikke i et eventyr og bag den flinke unge mand i videoen og hans Learning mission, gemmer sig et kæmpe svensk investerings foretagende,nemlig Kinnevik Group.

Se videoen på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=jWrOgqvNhUM&feature=emb_logo

AB.Kinnevik Group AB, har som mange andre store koncerner, forlængst lugtet at der er god omtale og penge i sidste ende at hente hjem, hvis man udviser "Global Corporate Social Responsibility". Kort sagt hvis man skaber et image af sin koncern, om at man interesser sig mere for samfundet, for børns forhold, fattigdom osv end for at skaffe profit hjem til sine aktionærer- at man sætter mennesker over penge.

Opskriften er ganske enkel, man finder en mærkesag og opretter et NGO netværk, giver det økonomisk støtte, gratis lokaler, gratis adgang til internettet og så "inviter" man en masse unge mennesker- der har drømme men ingen peng, mikro-iværksættere og andre til at skabe små projekter- alt ser ud til at være selvstændigt drevet. Men kigger man efter vil man se at selv det mest grønne hippi-foretagende, køres gennem den organisation som big businnes koncernen står bag.

I tilfældet Learning Mission, køres den såkaldte "Learning Mission" gennem "Reach for Change" Der er stiftet med penge fra Kinnevik Group AB. Og det virker direkte fordækt at en mission om at skabe mere kreativitet og frihed i danske børns læring, er finanseret med penge fra en koncern, der tjener penge på at invester millioner i foretagender der fremmer overforbrug og forurener miljøet. Og koncernen er ikke bleg for at skrive følgende på sin hjemmeside "THE PRIMERY PURPOSE OF INVESTMENT IN AB KINNEVIK GROUP IS TO GENERATE PROFITS TO THE SHAREHOLDERS" ( Kilde: Global Practices of Corporate Social Responsibility, side 111.) Så det der lugter dejligt at vådt miljørigtigt græs og grønne håb for fremtiden, er i virkligheden et forsøg på at skjule at man er en klassisk profitjæger kapitalistisk koncern, der går efter at skaffe mest muligt kapital til sig selv og sine aktionærer - og disse er ikke ham den "flinke" mand i den uskyldige amatør video.

Om Socia Responsibility som begreb: 

"CSR har længe været et omstridt emne. Den senere nobelpristager og økonom Milton Friedman har i en artikel i The New York Times i 1970 under overskriften "The Social Responsibility of Business is to Increase Its Profits" givet udtryk for, at virksomheder alene skal sørge for at skabe vækst og arbejdspladser, derved betaler de al den gæld de måtte have til samfundet. Milton Friedmans opfattelse er til stadighed blevet udfordret igennem årene. Virksomheder presses fra flere sider til at have en CSR-politik, og presset er gennem årene blevet så stort, at det ellers liberale blad The Economist i 2007 udgav en særudgave hvor de giver udtryk for, at CSR er kommet for at blive, samt at virksomheder for at maksimere Shareholder value bliver nødt til at have en god CSR-profil. Kilde. Danske Wikipedia.

 

Noget man kan spørger sig selv til slut, er om man her i Danmark virkeligt ønsker at liberaliser hele skolesystemet og gøre den danske folkeskole om til et tivioli af alle mulige tiltag der er opstået fordi multinationale koncerner skal profiler sig selv som børnenes venner. Mit råd er at ønsker man forandringer så melder man sig ind i forældrebestyrelsen på sin lokale skole, det kan godt være at møderne der er lidt kedelige og man får ikke andet end et stykke tørt kage og kaffe, men det er ÆGTE og ikke PROFIT.

Hvis du vil vide mere:

Reach for Change Danmarks hjemmeside.

http://www.socialenterprisebsr.net/social-enterprises-support-organisations/reach-for-change-denmark/

The Learning Mission Danmarks hjemmeside:

https://learningmission.org/

Wikipedia side om Reach for Change:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Reach_for_Change

Om begrebet Coporate Social Responsibility:

https://da.wikipedia.org/wiki/Corporate_Social_Responsibility

Hjemmeside for AB Kinnevik Groupe:

https://www.kinnevik.com/our-investments

Forside foto: Screencap Youtube. 

 

 

 

Alt tekst og foto Copyright Netavisen p77.dk

 

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?